Какво представлява Рака на Простатата?

Нови клетки в тялото се образуват само когато организма има нужда от тях. Понякога, клетки възникват неконтролируемо и без причина. Те оформят маса от нова тъкан, наричана тумор илиновообразувание.


Туморите могат да бъдат злокачествени т.е ракови и доброкачествени – не ракови. Доброкачествените тумори не се разпространяват в други части на тялото. Обратно на тях, ракови клетки могат да се откъснат от първичния злокачествен тумор и да се разпръснат и в други органи. Този процес на разпространение се нарича метастазиране.
Ракът на простата е злокачествен тумор, който обикновено започва от външната част на жлезата.

При повечето мъже този процес се развива много бавно. Всъщност, много от тях дори не разбират, че са имали рак на простатата. Ранния рак е ограничен само в рамките на жлезата и могат да минат години, преди да се проявят симптомите.
Рак ли е уголемяването на простатата?

Не, не е рак. При мъжете, с възрастта, простатата може да увеличи размерите си многократно, без има злокачествена трансформация.

Медицинския термин за този процес е Доброкачествена Простатна Хиперплазия или ДПХ. Доброкачествената простатна хиперплазия не е рак и не може да се развие зло

 

качествено.

Все пак тези процеси могат да съжителстват заедно. Дори и да няма рак, уголемената простата може да причини редица проблеми, като трудности при уринирането например.
Какво го причинява?


Причината за развитие на рака на простатата е все още неизвестна. Следните рискови фактори се свързват с това заболяване:


    Възраст - има голяма връзка между възрастта и развитието на този тип рак. Аутопсичните материали показват, че 70% от мъжете над 90г. имат поне един раково трансформиран участък на простатата.
    Раса - афро-американците развиват рак на простатата до 2 пъти по-често от белите мъже. При тях той се появява и по-рано.
    Генетични фактори - мъже с история за рак на простатата в семейството имат до 1.5 - 2 пъти по-голям риск от развитие на това заболяване.
    Хранене - голямото количество мазнини в храната се свързва с увеличен риск.
    Химични замърсители - досег с химични агенти, като кадмий например.

Какви са симптомите?

Простатата обикновено се увеличава с възрастта и поради специфичното и разположение около уретрата, може да създаде проблеми при уриниране.

В ранните стадии ракът не дава симптоми. Когато заболяването се изяви, те могат да включват:

    необходимост да се уринира често, особено нощем
    трудност или невъзможност за уриниране
    слаба или прекъсната струя
    болка или парене при уриниране
    болка при еякулация
    кръв в урината или еякулата

Други симптоми свързани със заболяването са:

    болка и чупливост на костите
    анемия
    безпричинна загуба на тегло и отпадналост
    летаргия

Как се лекува ракът на простатата?

Има много начини за лечение на ракът на простатата. Новите способи за терапия дават все по-голям шанс за успех при това значимо заболяване. Ето най-важните от тях:

    Активно наблюдение - раковият процес се наблюдава активно без да се прилага някаква специфична терапия. Използва се при случаи, в които заболяването е налице, но се развива изключително бавно и не дава особена симптоматика. Предпочита се при пациенти с тежки придружаващи заболявания и възраст над 80 години.
    Хирургично лечение - използва се често при ранно откриване на заболяването. Хирургът премахва част или цялата простата при операция наречена радикална простатектомия. Понякога това се последва от резекция на близко разположените лимфни възли. Някои нежелани странични явления са намалена потентност, трудности при уриниране и инконтиненция (изпускане).
    Трансуретрална Резекция на простатата (ТУР) - това е хирургична методика за облекчаване на симптоматиката. Тя не лекува и не премахва раковото заболяване. Използва се по-често при доброкачествено уголемена простата. Посредством специален уред с примка се прониква през уретрата, достига се простатата и чрез топлинна обработка се отстраняват хиперплазиралите или злокачествено променени участъци. Предимството на този метод се състои в липсата на разрез и възможността да се провежда в амбулаторни условия.
    Радиотерапия - използват се високо енергийни рентгенови лъчи, които убиват раковите клетки и смаляват тумора. Лъчението може да се прилага посредством външен източник (външна радиотерапия) или чрез радиоактивни перли директно в тумора (вътрешна или брахи терапия).
    Химиотерапия - при този метод в организма се вливат химически субстанции, които унищожават раковите клетки. Използва се в случаите когато ракът вече е метастазирал извън простатата.
    Криотерапия (замразяване) - с малък разрез до простатата се вкарва малка тръбичка и с помощта на течен азот, раковата тъкан се замразява и разрушава.
    Хормонотерапия - раково трансформираните клетки на простатата се влияят от нивото на мъжките хормони (андрогени) при своя растеж и развитие. Понижаването нивото на андрогените води до смаляване на тумора и се използва главно при вече разпространил се процес

 
КАКТО И МОЖЕ ДА СИ ВЗЕМЕТЕ СПЕЦИЯЛНО ЗА ТОВА МАСАЖОРИ : http://vibrator-bg.com/

Полезно и приятно

Масажът на половия орган е профилактика на половите разстройства. Ао се научите да го правите, ще застраховате своя партньор от развитие на еректилна дисфункция или ще подобрите ерекцията му, ако дисфункцията вече е налице. Трябва да се започне от ануса. Някои, особено консервативните в секса мъже се боят от ласките в тази област, тъй като смятат, че интересът към нея е признак на нетрадиционна ориентация. Това е заблуждение. Други мислят, че аналният отвор е прекалено мръсен. Може и да е така, но, повярвайте, масажът си струва, ако можете да избавите любимия си от заболяването. Не без ваша помощ, разбира се, защото масажът на половия орган, направен от секспартньорката, е много ефективен, може би защото го прави близък човек и мъжът не изпитва притеснение и дискомфорт. И още един сериозен аргумент в полза на масажа на пениса: той подобрява еякулацията и увеличава количеството на изхвърляната семенна течност. Може, разбира се, да купите от сексшоп масажор, предназначен специално за масаж на половия орган, но, съгласете се, че топлите и грижовни женски ръце са несравними с каквато и да било сексиграчка.

Техниката на масажа

И така. Масажът на половия орган е аналогичен на стимулирането на точката G у жените. Прави се така: сложете показалеца си в аналния отвор на мъжа и започнете с палеца с кръгови движения да масажирате семенниците – органите, произвеждащи сперматозоиди. Не натискайте с пръста прекалено силно и не забравяйте, че натисканията трябва да бъдат не точкови, а кръгови. Ако пъхнете пръста си малко по-дълбоко, можете да достигнете простатата. Масажът на простатата е също много ефикасно средство срещу сексуални нарушения. Но проблемът е в това, че трябва да се прави само от специалист. Простатата е нежен жлезист орган, който се травмира лесно при натискане с пръст. В резултат на това се развиват кръвоизливи, нарушават се секреторните функции. Масажът на простатата се прави така: вашият партньор се съблича гол и ляга по гръб, вие слагате на дясната си ръка латексна ръкавица и обилно я намазвате със смазка. Мъжът разтваря крака и вие заставате между тях. Започвате да стимулирате с ръце основата на половия му орган, без да докосвате главичката. После преминавате към поглаждания на областта между половия орган и аналния отвор – правите кръгови движения с показалеца, а също движения напред-назад. После започвате да прокарвате показалеца около ануса. След това с добре смазан пръст меко и нежно прониквате в ануса – пъхвате целия си пръст в него. Внимание: предварително трябва да изрежете ноктите си, иначе ще се наложи мъжът ви да влезе в болница.

Направете с пръста си движение като онова, с което викате някого да дойде при вас. Вие вече сте напипали с пръст простатната жлеза. У някои мъже тя е с големина на лешник, у други е по-голяма. Нежно помасажирайте мястото около нея. Запомнете: максимално нежно! А сега леко натиснете самата простатна жлеза, като движенията ви трябва да бъдат едва осезаеми. По принцип тези манипулации доставят на мъжа огромно удоволствие. При това обаче се старайте да не правите с него орален секс, защото мъжът може да се дръпне, и вие ще увредите нещо с пръста си, който е в ануса му. Макар че можете да стимулирате половия му орган с другата ръка. Жените с добър опит в масажирането на ануса, могат успешно да масажират простатата – много внимателно, естествено! – по време на полов акт. Партньорката ляга върху мъжа, с лице към краката му – така й е по-лесно да вкара пръста си в аналния му отвор и да регулира силата на натисканията.

Но запомнете: веднага трябва да прекратите стимулацията, щом забележите, че мъжът изпитва болка или дискомфорт. Освен това стимулирането на аналния отвор е категорично противопоказно на мъжете, които имат хемороиди или рак на простатната жлеза. При тези заболявания не си и помисляйте да прониквате в аналния отвор на мъжа с масаж или без. Особено в случай на рак, защото раковите клетки може да се откъснат и да се разнесат из организма. Ако мъжът се бои, че партньорката му няма да се справи със задачата саморъчно, по-добре да си купи в сексшоп специалнаиграчка, която е „заострена“ с цел да достига до простатата и да я масажира. Такъв масаж се прави от лекар в болница или клиника. И все пак пределно внимателният масаж от партньорката също се признава за ефективен. Достатъчно е той да се Достатъправи веднъж в месеца с продължителност 10-15 минути. Масажът премахва напрежението, защото в крайна сметка настъпва еякулация. Често обаче лекарите предпочитат да сложат върху половия орган лед и после да пристъпят към самия масаж. Това се прави с цел да не се стигне до оргазъм и мъжът, а и самият лекар да не изпитват неудобство от това, че масажът предизвиква еротични усещания.

Подари му оргазъм

Прелюдия към масажа на аналния отвор може да стане обикновената стимулация на пениса. Това се прави така: стиснете половия орган точно под главичката – сложете палеца си там, където тя се свързва със ствола. С останалите пръсти стиснете основата му. Започнете да движите ръката си нагоре-надолу по пениса. Щом усетите, че наближава еякулация, престанете да движите ръката си и стиснете с пръсти главичката на члена. Така ще отложите оргазма. След 15 минути повторете описаните действия. И така до третия път. А след него дайте на партньора си възможност да изпита оргазъм. Тази стимулация също е прекрасна профилактика на сексуалните проблеми.

Реклама

Новини

BilerChildrenLeg og SpilAutobranchen